Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

GŐZGOMBÓC MIKRÓBAN

2019. november 15. - Éléskamrareceptek

GŐZGOMBÓC MIKRÓBAN     "Ismét a z Éléskamra mikrós hamburger zsemle receptje (receptje itt) mentett meg.  Most gőzgombóc készült belőle vacsira a leves mellé.Szerencsére dupla adagot készítettem. Egy kompótos tálkában csináltam. A tészta felét beleraktam, majd egy nagy kanál lekvár a…

Tovább

BROKKOLIS CUKKINI TÓCSNI

BROKKOLIS CUKKINI TÓCSNI   Hozzávalók 6 darabhoz: 15 dkg cukkini 10 dkg brokkoli 3 tojás 10 dkg Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék  1 evőkanál folyékony kókuszolaj 1 gerezd összezúzott fokhagyma törött bors só a sütéshez: 2-3 evőkanál kókuszolaj A cukkinit kis lyukú…

Tovább

FONOTT KALÁCS

FONOTT KALÁCS     Hozzávalók:1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék4 tojás60 g eritrit, vagy ennek megfelelő, diéta szerinti édesítő30 g kókuszolaj160 g víz30 g friss citromlé20 g tojásfehérje por1 teáskanál foszfátmentes sütőporfél citrom reszelt héjaízlés szerint: mazsola…

Tovább

SÓS TÖLTÖTT KALÁCS

SÓS TÖLTÖTT KALÁCS   Egy olyan receptet hoztam most, amelyet hagyományos lisztből is sokan elkészítenek. Többször elkészítettem már én is. Ez a formázási mód nem az én ötletem, de azért készítettem most így, hogy megmutassam, paleosan is könnyedén el lehet készíteni ebből a lisztből is,…

Tovább

PIZZÁS CROISSANT

PIZZÁS CROISSANT Hozzávalók: 1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék35 friss citromlé220ml víz4 M-es tojás7g só35g lágy kókuszzsír3g foszfátmentes sütőporcukormentes ketchuporegánó Szóráshoz: magok, vagy Grana Padanó / Cheddar sajtElkészítés: a tojást a vízzel, sóval, egy…

Tovább

TÖPÖRTYŰS POGÁCSA (KELTES ÉLMÉNY)

TÖPÖRTYŰS POGÁCSA (KELTES ÉLMÉNY)   Kívül ropogós, belül puha és leveles, egyszerű és gyors, nagyon finom töpörtyűs pogácsa, Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverékből.Hozzávalók: 1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék4 tojás220 ml víz30 ml friss citromlé8 g só34 g…

Tovább

PUHA KELTES KIFLIK

PUHA KELTES KIFLIK   Hozzávalók 8 kiflihez: 1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék35ml friss citromlé220ml víz4 M-es tojás5g só35g lágy kókuszzsír3g foszfátmentes sütőporElkészítés: a tojást a vízzel, sóval, kókuszzsírral és citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a…

Tovább

KÓKUSZOS CSIGA

KÓKUSZOS CSIGA A tészta elkészítése: 3 db M-es tojást keverj el 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit stb.), majd keverj hozzá 200 g Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát minimum 30 percig hideg helyen.…

Tovább

PIHE-PUHA SZÉNHIDÁT CSÖKKENTETT HAMBURGER ZSEMLE

PIHE-PUHA SZÉNHIDÁT CSÖKKENTETT HAMBURGER ZSEMLE   Igazi pihe-puha, gyönyörű hófehér belsejű szénhidrát csökkentett hamburger zsemle, ami napok múltán is friss marad, bátran fagyasztható is. Így bármikor előkaphatod és máris kész a fast food paleos változata. A zsemle enyhén édes, pont ahogy…

Tovább

TEPERTŐKRÉMES POGÁCSA

TEPERTŐKRÉMES POGÁCSA     Sokszor sütöttem már akár csak “sima” gluténmentes akár paleo pogácsát, de ennyire szépen leveles még sosem lett.A tepertő tejmentesen sült, mert tévhit, hogy kell “csak egy egész kevéske tej” bele, különben nem lesz finom, nem lesz színe, nem lesz puha… sokféle…

Tovább

ÉDES ZSEMLÉK (ANGOL MUFFIN)- TOJÁSMENTES

ÉDES ZSEMLÉK (ANGOL MUFFIN)- TOJÁSMENTES   20 dkg lisztből nekem 10 zsemlém lett, míg a 10 dkg tojásmentesből 4 db, de ez méret és formázás kérdése is. Hozzávalók: 20 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 3 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 60 ml mandula tejszín, 50 ml olvasztott ghí (tisztított vaj,…

Tovább

SAJTOS POGÁCSA

SAJTOS POGÁCSA   Hozzávalók: 200g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék3 M-es tojás20 ml friss citromlé120 ml víz25 g lágy kókuszzsírízlés szerint só50g reszelt Grana Padano sajt Kenéshez és szóráshoz: 1 tojásízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag, reszelt sajt Elkészítés: 3…

Tovább

MÁKOS KALÁCSKA (TOJÁSMENTES)

MÁKOS KALÁCSKA (TOJÁSMENTES)  Az én receptemben mák szerepel, de ez természetesen cserélhető dióra, gesztenyére, szinte bármire ízlés szerint.A tésztával még így tojásmentesen is nagyon egyszerű dolgozni, a töltése sem okoz gondot, kicsit megdíszítve pedig a karácsonyi asztalon is megállja a…

Tovább

SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT HÁZI KENYÉR (NATÚR ÍZŰ)

SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT HÁZI KENYÉR (NATÚR ÍZŰ) Régóta kerestem-kutattam a házi kenyér paleos változatát. Nálam ez lett az. A No.1. kenyér. Gyönyörű szép ropogós kérge sült, belül puha és ruganyos, egyáltalán nem tömör. Kicsit sem vizes belül. Már félig kihűlve is szépen szeletelhető,…

Tovább

Pizzagolyók

Pizzagolyók   A receptet Kun Andrea küldte nekünk. A minap kipróbáltam a Keltes élmény univerzális lisztkeveréket... és hát mi másra, mint pizzára esett a választás. De hogy legyen benne egy kis csavar, pizzagolyók készültek a képeken látható módon, a zacskón található recept szerint. Annyit…

Tovább

MEDITERRÁN KELTES LEPÉNYKENYÉR VILLÁMGYORSAN

MEDITERRÁN KELTES LEPÉNYKENYÉR VILLÁMGYORSAN   Nálam általában akkor készül lepénykenyér, amikor nagyon kell valami kenyérféle, villámgyorsan. Egyébként bármelyik kenyérliszt keverékünk működik lepényként is sütve. Nagyjából 20-25 percre rövidül így a sütési idő.   Nálam most ez a…

Tovább

PITA (PALEO)

PITA (PALEO)     Ti készítettétek: Balázsy Nóri hihetetlenül szép pitákat alkotott :) Hozzávalók: 1 csomag Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék 3 M-es tojás (kg. 165g) 150 ml hideg víz Elkészítés: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel,…

Tovább

VALÓDI KENYÉR KELTES ÉLMÉNY LISZTTEL

VALÓDI KENYÉR KELTES ÉLMÉNY LISZTTEL   Ez egy igazi kenyérutánzat lett. Szinte már azt mondhatnám rá, hogy hagyományos kenyér. Alapja a Keltes élmény lisztkeverék, a csomagoláson lévő recept szerint. Gyorsan elkészíthető pihe-puha, kívül ropogós, igazi kérges kenyér. Csökkentett szénhidrát…

Tovább

CSOKICSEPPES ÉDES PALEO KELTES ZSEMLE

CSOKICSEPPES ÉDES PALEO KELTES ZSEMLE   Én magam nem vagyok kifejezetten édes szájú, de azért van néhány nosztalgikus finomság, ami olykor eszembe jut így lassan 7 év paleo után és addig motoszkál a fejemben, míg végül el nem készítem. Ilyen ez a zsemle is, amit nagyon régen ettem utoljára…

Tovább

EPRES-REBARBARÁS PITE

EPRES-REBARBARÁS PITE     Derecskeiné Horváth Zsuzsanna ismét gyönyörűséget alkotott Elkészítés: Epres-rebarbarás pite1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék a csomagoláson lévő recept szerint összegyúrtam és pihetettem.Amíg a tészta pihent…

Tovább
süti beállítások módosítása