Kovászos magvas kenyér sütőtökös padlizsánkrémmel
Derecskeiné Horváth Zsuzsa recept ötlete:
1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett lisztkeveréket 3 db M-s tojással, 100 g Éléskamra paleo kovásszal és 70 ml vízzel összegyúrtam és 1 éjszakát pihentettem letakarva.
Lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, formáztam.
3 helyen bevágva, tepsiben letakarva 1 órát pihentettem.
200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig, majd 180°C-on további 20 percig sütöttem.
Rácson kihűtöttem.
Sütőtökös padlizsánkrém: sült sütőtökpürét, (sütőben sült) tisztított padlizsánnal, ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával turmixoltam. (Arányok ízlés szerint!)
Retek mikrozölddel megszórva tálaltam.
Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Sokmagvas-paleo-bagett-lisztkeverek-215
Válogass további termékeink közül is: