Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Éléskamra Kenyér és Péksütemény lisztek (glutén mentes, szénhidrát csökkentett)

2019. február 15. - Éléskamrareceptek

 

Éléskamra Kenyér lisztek:

 

1. Valódi barna kenyér

Éléskamra Valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék 235 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

 

MEGÚJULT!!!

Teljes kiőrlésű, rozsos ízvilág szerint készült, rostban és fehérjében gazdag lisztkeverék, melyhez csak víz hozzáadása szükséges.

Ezzel a kenyérrel nem csak azokra gondoltunk, akiknek a finom íz a lényeg és keresik a hagyományos barna kenyér ízét, állagát, hanem azokra is, akik a legegyszerűbben szeretnének kenyeret sütni, egyéb hozzávalók nélkül.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

MAGAS FEHÉRJETARTALOM

Mit készíthetünk belőle?

 

Olyan ízű és állagú barna kenyeret süthetsz belőle, mintha hagyományos teljes őrlésű lisztekből készült volna. Nem fogod lemondásnak érezni a diétát.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

MEGÚJULT!!!

Finomabb íz

Lágyabb bélzet

Valódi ropogós héj

Harmonikus összetétel ízben és tápanyagban

Változatlan áron 20%-kal nagyobb kenyér (kb. 400 grammos)

Tovább csökkentett szénhidrát tartalom (majdnem 20%-kal)

Amiben még nagyszerű és különleges, hogy elronthatatlan. Hisz nem kell hozzá más, csak víz. A tasak minden szárazanyagot tartalmaz.

 

Kinek ajánljuk?

 

Ez a kenyér Neked való, ha hiányoltad eddig a valódi barna kenyér élményt. Aminek picit tömörebb a belseje, de mégis ruganyos és semmihez sem hasonlítható a ropogós héja. Ha korábban a rozsos, teljes kiőrlésű kenyerek ízét kedvelted, akkor ezt a lisztkeveréket ki kell próbálnod!

 

Rostban és fehérjében gazdag, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Rezisztens keményítő tartalma jótékony hatással lehet a bélflórára.

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyerek készítésétől, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült kenyeret tekintve.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.

Összetevők: tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), sárga lenmagliszt, szezámmag liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, zöldbanán liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalája só

Allergének vasatgon szedve.

 

Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 300 ml hideg víz
  • 2 ek kókuszzsír

 

Elkészítési javaslat: a csomag tartalmát szórd egy tálba, önts rá 300 ml hideg vizet és ek. olvadt kókuszzsírt. Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el. Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 55 percre 180 fokon. Csak kihűlés után ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül. Lyukacsos bagett sütőben is készíthető. Kb. 400 grammos kenyérhez.

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!! VALÓDI BARNA KENYÉR RECEPTEK

 

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1236,8

296,4

4,2g

2,1g

41,7g

0,9g

18,4g

3,3g

20,9 g

(A korábbi keverékhez képest csökkent a szénhidrát tartalom, nőtt a természetes élelmi rost tartalom és a fehérje tartalom.)

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 A terméket megrendelheted közvetlenül a gyártótól: Itt

2. Éléskamra Foszlós Fehér kenyér

 

Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék  185 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék  185 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

MEGÚJULT!

Legalább 20%-kal nagyobb súlyú kenyér süthető (kb. 400 g), finom, semleges ízű, lágyabb bélzetű, finoman ropogós héjjal.

 

Lágy bélzetű, kívül ropogós kenyér, jótékony rostokkal. Mérsékelt magliszt tartalmú, naturális ízű kenyér készíthető belőle, mely napokig puha és friss marad. Első kenyérliszt keverékünk, amely azóta is az egyik legnépszerűbb termékünk.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

SEMLEGES ÍZŰ

Lágy, puha bélzete és ropogós héja arra csábít, hogy egyél meg még egy szeletet. Harmonikus, natúr íze feledteti Veled a búzalisztes kenyeret.

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

A lisztkeverék kb. 400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető kenyeret készíthetünk belőle. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.

 

Kinek ajánljuk?

Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.


Diétázók, cukorbetegek és inzulin rezisztensek is fogyaszthatják, ha kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

 

Mit készíthetünk belőle?


Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.


Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, sárga lenmagliszt, bambuszrost liszt, arany lenmag, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra Foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só. 
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • egy zacskó Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 db M-es tojás
  • 120 ml hideg víz
  • 1 ek olvadt zsiradék


Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz keverj 120 ml hideg vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel (utóbbival levegősebb lesz), majd pihentesd 20 percig, míg formázható lesz. Tedd szilikonos (sütőpapíros) formába, vagy süsd kenyér alakra formázva sütőlapon szabadon: 200 fokon 20 percig, majd további 50 percig 180 fokon. Teljesen kihűlve szeld fel.

 

A sütőforma ajánlott mérete: kb. 22*8 cm (hossza és alsó keresztmérete), ebben szép magasra sül.

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! Foszlós fehér kenyér receptek

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1197,5

291

6,4g 

3,7 g

45,8 g

0,6 g

11,8 g

2,3g

21,9g

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 

3. Éléskamra Falusi Fehér kenyér

Éléskamra Falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Falusi fehér kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Finom falusi fehér kenyér a saját konyhádból, kelesztés és hosszas várakozás nélkül, egyszerű alapanyagokból.

Ha számodra vagy családodnak is fontos, hogy a hagyományos kenyérhez külsőre és ízre is leginkább hasonlító kenyérfélét fogyasszatok, akkor ezt a lisztkeveréket Neked állítottuk össze!

Olyan kiegyensúlyozott ízvilágú lisztkeverék, amelyből markáns, karakteres ízek nélkül élvezhetjük a gluténmentes, paleo kenyér fogyasztását. Könnyen emészthető, hosszú ideig jól lakottság érzetet biztosít, jó rostforrás. Mellékíz mentes, naturális kenyér készül belőle.

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
SEMLEGES ÍZ

Ha a hagyományos fehér kenyér tökéletes mását keresed, akkor mindenképpen meg kell ismerkedned ezzel a kompromisszumok nélküli finomsággal közelebbről is!

Egymáshoz állagra és ízre is nagyon jól passzoló reform lisztfajtákból készül, ezért ebből a fantasztikus megoldáslisztből egy garantáltan mellékíz mentes,belül puhakívül ropogós fehér kenyeret készíthetsz.

 

Minimális szezámlisztet tartalmaz, így annak ízkaraktere nem jelentkezik a kenyérben. A benne lévő nagyon apró szemcseméretű bambuszrost és útifűmaghéj liszt könnyen emészthetővé teszi.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

 

Kinek ajánljuk?

 

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után végre semleges ízű reform kenyeret szeretnének fogyasztani. Megtévesztésig olyan, mint a búzalisztes házi kenyerek!

Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.

Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt a fogyókúrázók, cukorbetegek, inzulin rezisztensek, glutén érzékenyek is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak.

Magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet, és lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatással van a szervezetünkre.

 

Mit készíthetünk belőle?

 

Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, és fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt.

 

Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

Mint minden termékünk, az Éléskamra Falusi fehér kenyér lisztkeverék is szénhidrát csökkentett, gluténmentes, tejmentes, szójamentes,gabonamentes, élesztőmentes, hozzáadott cukormentes, konjacmentes, kókuszliszt mentes, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, ízfokozótól, tartósítószertől mentes.

100% natúr és természetes alapanyagok felhasználásával előállított, magyar, kézműves termék.

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben, kézzel csomagoljuk.

 

Összetevők: tápióka keményítő, bambuszrost liszt, mandulaliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), szezámliszt, himalaja só

Allergének vastagon szedve.

 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készül.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

A kenyér elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.

A lisztkeverék kb. 420 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő.

 

ALAPRECEPT

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Falusi fehér kenyér lisztkeverék
  • 3 db M-es tojás
  • 150 ml víz
  • 10 ml friss citromlé
  • 30 g zsiradék
  • pici reform liszt szóráshoz


Elkészítés:

3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni).

30 perc pihentetés után pici reform liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású és jó ropogós legyen, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben.

Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően).

Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!

Falusi kenyér receptek

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

999,8

241,9

3,1g

1,1g

44,7g

0,2g

7,7g

3,0g

27,6g

 

 

4. Éléskamra Tojásmentes puha kenyér 

Éléskamra Tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék 175 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék 175 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Paleo kenyér tojás nélkül?! Ez eddig csak a gluténmentes diétát követők kiváltsága volt, de mától már a paleo kenyér is elkészíthető tojásmentesen. így fogyaszthathák azok is, akik a szénhidrátbevitelre figyelnek, akik tojásérzékenyek, valamilyen diéta miatt tojás nélkül étkeznek, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének paleos kenyeret sütni és kerülik a gabonák fogyasztását.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

MAGAS FEHÉRJETARTALOM

Mit készíthetünk belőle?

 

Ha eleged van a tojásból vagy érzékenység miatt kerülnöd kell, akkor se mondj le egy szelet finom reform kenyérről.

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt útifűmaghéj-lisztet tartalmaz.

 

Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés, majd kihűtés.

Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni.
Akit ez a kis szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát, fűszereket, ami ezen is tompít.

 

Tényleg nem vizes a belseje (már ha hallgatsz rám és tényleg vársz néhány órát a sütés után, hogy valóban teljesen kihűljön a kenyér :) ).

Miért? A kenyér a pihentetés hatására  nedvesség-mentes lesz, víztartalma elpárolog, így egy jól szeletelhető, élvezetes kenyérke kerül az asztalra.

 

Kinek ajánljuk?

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak, akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok miatt).

 

Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.

 

Tojásport tartalmazó termékeinktől elkülönítve gyártjuk, így biztosítani tudjuk a tojásmentességet. Vegan és vegetáriánius életmódba is beilleszthető.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámlisztmandulaliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só, citromsav

 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve.

 

ALAPRECEPT

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Tojásmentes puha kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék 
  • 180 ml hideg víz

 

Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 180 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint  kenyér,  bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.

A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.

 

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! TOJÁSMENTES PALEO KENYÉR RECEPTEK

 

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1341,4

323,1

 7,2g

2,9 g

41,8 g

0,4g

17,5g

2,9g

11g

Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

 5. Szénhidrát szegény vacsora kenyér 

Éléskamra Szénhidrát szegény vacsora kenyér lisztkeverék 190 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Szénhidrát szegény vacsora kenyér lisztkeverék 190 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Csupán 9 gramm szénhidrát tartalmú (100 g kész kenyérben), rosttal és fehérjével dúsított, semleges ízű kenyér. Bátran fogyasztható akár vacsorára is. Diétázók, fogyókúrázók, szénhidrát bevitelt számolók, paleosok kenyér pótlására ajánlott.

 

ALACSONY SZÉNHIDRÁT TARTALOM (40 G ALATT)

MAGAS ROSTTARTALOM

MAGAS FEHÉRJETARTALOM

Ha Te is úgy gondolod, bármikor, bármi mellé jöhet egy jó szelet kenyér, akkor ez Neked való lesz. Minimális szénhidrát tartalom mellett akár vacsorára is megeheted.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 65%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

Az 500 grammos kész kenyér kiemelkedő rost és fehérje forrás, alacsony a szénhidrát tartalma. Igazi kényelmi megoldás, mert csak néhány hétköznapi alapanyag hozzáadása szükséges, gyorsan, egyszerűen elkészíthető, nem igényel rengeteg alapanyagot, túl sok tojást vagy további liszteket.  Érdemes a fogyókúrázóknak,cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, a low carb paleot folytatóknak tenni egy próbát vele. Íze finom semleges, bélzete puha, levegős, nem vizes. Kívül finom kenyér héja van. Semleges ízű.

Fagyasztható és szobahőmérsékleten érdemes kiolvasztani.

 

Kinek ajánljuk?

 

Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semleges ízű, lágy, puha bélzetű finom kenyér kerülhet az asztalra. Rostban és fehérjében gazdag, szénhidrátban szegény kenyér. Kevés szezámlisztet tartalmaz, így annak ízkaraktere nem tolakodó a kenyérben. A benne lévő nagyon apró szemcseméretű bambuszrost és útifűmaghéj liszt könnyen emészthetővé teszi.

 

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akiknek gondot jelentett otthon elkészíteni egy szénhidrátban szegény, adalékoktól mentes, de finom és ízletes kenyeret. Nem szükséges lemondani a kenyér fogysztásról. Jó választás kezdő paleosoknak, akik fogyni szeretnének, súly megtartásra és tartalmas, laktató étkezésekhez. Kompromisszumok nélküli finomság.


Alacsony szénhidráttartalma miatt diétázók, fogyókúrázók, cukorbetegek és inzulin rezisztensek is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

 

Mit készíthetünk belőle?

Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet és élesztőt.
A finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a Paleolit Éléskamra saját fejlesztésű sütőporát használjuk.


Összetevőkszezámliszt,tápióka keményítő, bambuszrostliszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaja só.

Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 

Alaprecept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Szénhidrát szegény vacsora kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 4 db M-es tojás (220 g)
  • 160 ml víz
  • 40 ml friss citromlé
  • 2 ek. olvadt kókuszzsír

 

Elkészítési javaslat: 4 db M-es tojáshoz (kb. 220 g), adj 160 ml vizet, 40 ml friss citromlevet és 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt. Keverd csomómentesre a lisztkeverékkel, pihentesd 20 percet, míg sűrűsödik.  Öntsd szilionos kenyérformába, majd 200 fokos előmelegített sütőben süsd 20 percig és 180 fokra mérsékelve további 30 percig. A formából kivéve érdemes hűteni. Ez után szeletelhető. Laktató, tápláló rostban és fehérjében gazdag kenyér. (500 grammos kenyérhez elegendő liszt.)

 

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY KENYÉR RECEPTEK

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1063,2

254,3

5,8g

3,9g

26,1g

0,4g

19,9g

3,6g

32g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 

6. Éléskamra Sokmagvas bagett 

Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett lisztkeverék 215 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett lisztkeverék 215 g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Szendvics alapnak, csomagolható pékárunak, folyton úton lévőknek ajánljuk és azoknak, akik kedvelik a teljes kiőrlésű pékáruk ízvilágát.

ALACSONY SZÉNHIDRÁT TARTALOM (40 G ALATT)
MAGAS ROSTTARTALOM

MAGAS FEHÉRJETARTALOM

Mit készíthetünk belőle?

Ez az a kenyérpótló, ami után azok is kapkodnak, akik nem diétáznak, mert annyira hagyományos jellege van. Sok ropogós mag, ízletes barna tésztában: észre sem veszed, hogy mást eszel.

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által nagyon finom, kiegyensúlyozott ízvilágú pékáru készíthető belőle. Megtévesztésig hasonlít a gabonalisztekből készült teljes kiőrlésű pékáruk ízére és állagára. Kinézetre is hagyományos érzetű. Egyik paleos liszt ízkaraktere sem jelentkezik a bagettekben.

 

A nyers tészta sűrűbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod a képen látható bagett sütőformában is, mert nem folyik le róla a tészta.

Mint ahogy tőlünk megszokhattad, nagyon egyszerű elkészíteni és az adag kiadós, mert 4 db 14 cm-es bagett lesz belőle.

 

A bagettek elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak. Rendkívül alacsony szénhidrát tartalmú lisztkeverék (40 g alatt).

Készíthető belőle hidegszendvics, "panini" melegszendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Fagyasztóban hosszú ideig tárolható és szobahőmérsékleten érdemes kiolvasztani.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.

 

Kinek ajánljuk?

 

Azoknak készítettük, akiknek hiányzik a teljes kiőrlésű pékárú ízvilága, állaga. Akik szeretik a finom roppanós magokat a lágy kenyértésztában és akik kifejeztetten szendvics alapot hiányolnak, mert jól jönne valami utazáshoz, munkába vagy a gyerekeknek iskolába csomagolni.

Az ízekre és állagokra finnyásak is garantáltan megeszik. Teszteltük.


Semmi "paleos" íze nincs, aki kóstolta, azt hitte, hagyományos magvas bagettet eszik. Mert megvan az a finom, igazi teljes őrlésű lisztekre emlékeztető ízvilága, így nem paleosok is szívesen fogyasztották.

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után vágynak a naturális ízvilágra és paleo előtt leginkább a barna kenyereket kedvelték. Jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.


Összetevők: tápióka keményítő, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag), szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por,  Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) , himalaya só, bambuszrostliszt

Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 

Alaprecept:

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék 
  • 3 db M-es tojás (165 g)
  • 100 ml víz
  • 20 ml friss citromlé

 

Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek.

 

További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!

SOKMAGVAS PALEO BAGETT RECEPTEK

 

 Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1382,4

331,8

9,8 g

2,3 g

37,9 g

0,8 g

18,7 g

2,5 g

16,9 g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

 7. Lágyan omlós császárzsemle 

Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék 185g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék 185g (gluténmentes, paleo, cukormentes)

MEGÚJULT!

Nagyobb zsemlék, ropogósabbak, lágyabb, puhább a bélzetük. Tovább frissek maradnak és könnyebben formázhatók (nem ragad a nyers tészta). Egyáltalán nem nedves a belseje (meg kell várni, hogy kihűljön).

Mindezt változatlan áron.

 

6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges. Gyorsan és könnyedén elkészíthető kenyérpótló, arra az esetre is, ha gyorsan kell valami ilyesmit készítenünk.

 

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

MAGAS ROSTTARTALOM

SEMLEGES ÍZŰ

A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd.

 

*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

 

Mit készíthetünk belőle?

 

Megújúlt összetétele által kevesebb tápióka keményítőt tartalmaz, ez által csökkent a szénhidrát tartalom. Magasabb rost tartalom, mely lassítja a szénhidrátok felszívódását. A változtatással levegősebb, könnyebb a tészta, puhább és tovább frissen tartható. A zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes.

6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges.


A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik.

 

Kinek ajánljuk?

 

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyérpótlóktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült zsemlét tekintve.

 

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

 

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.

 

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

 

Összetevők: tápióka keményítő,  szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, arany lenmag, Paleolit Éléskamra Foszfátmentes paleo sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só.


Allergén anyag lásd. vastagon szedve.

 

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 2 db M-es tojás (kb. 110 g)
  • 150 ml víz
  • 3 ek olvadt zsiradék 

 

Elkészítési javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 150 ml vizet és 3 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A zsemleliszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat). Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 180 fokon kb. 30-35 percig. Magokkal hintheted a tetejét. Hűtőben napokig eltartható. Kihűlve fogyasztandó.

TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! CSÁSZÁRZSEMLE LISZT RECEPTEK

 

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

 

Energia kJ

Energia kcal

zsír

amelyből telített zsírsavak

szénhidrát

amelyből cukrok

fehérje

rost

1192,2

288

6,2 g

3,5 g

44,9 g

0,6 g

12 g

2,2 g

22,6 g

 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr3614628440
süti beállítások módosítása