Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

MEDITERRÁN KELTES LEPÉNYKENYÉR VILLÁMGYORSAN

2019. november 14. - Éléskamrareceptek

MEDITERRÁN KELTES LEPÉNYKENYÉR VILLÁMGYORSAN

 

mediterran-lepenykenyer.jpg

Nálam általában akkor készül lepénykenyér, amikor nagyon kell valami kenyérféle, villámgyorsan. Egyébként bármelyik kenyérliszt keverékünk működik lepényként is sütve. Nagyjából 20-25 percre rövidül így a sütési idő.

 

Nálam most ez a No.1. étel.
Mennyei finom napérlelte paradicsom a kertből, csak só, frissen őrölt bors, balzsam ecet és olívaolaj van rajta.

Mellé Mediterrán lepénykenyeret sütöttem reggel 20 perc alatt. Az olíva olajat felitatni vele mennyei finom.

A Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverékből készítettem ezt is. A csomagoláson lévő receptet használtam, az eritrit helyett 5 g só került bele, semmi egyéb nem változott. ***

 

 A pihentetési időt itt nem vártam meg a formázáshoz, csak 5 percet, míg összeállt a tészta, ekkor olívaolajos kézzel nyomkodtam a tepsibe, és addig pihent a tészta, míg a sütő fel nem melegedett. (Csupa időspórolás az egész recept.) 200 fokon 20 percet sült. Tetejére oregano, bazsalikom, kakukkfű és némi fokhagyma kenés került.

Mennyei illat lengte be a házat.

 

*** Alaprecept: 3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot.

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr2815306376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása