KÓKUSZOS CSIGA
A tészta elkészítése:
3 db M-es tojást keverj el 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit stb.), majd keverj hozzá 200 g Éléskamra Keltes Élmény lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát minimum 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon , enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul felül lisztezve nyújtsd lappá.
A tészta kicsivel több, mint felét használtam a pávaszem elkészítéséhez (recept egy másik bejegyzésben), a maradékot pedig a csigákhoz.
A téglalappá nyújtott tésztát megkentem a kókusztöltelékkel ( 2 tojásfehérjét felvertem kb. 80 g xilittel, kis vanília esszenciával és hozzákevertem annyi kókuszreszeléket, hogy lágy, de ne folyós legyen a krém). Feltekertem, majd ujjnyi vastag szeleteket vágtam belőle, 180 fokon kb. 10-15 percig sütöttem.Recept forrása: Kiss Viktória
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: