Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

ÉDES ZSEMLÉK (ANGOL MUFFIN)- TOJÁSMENTES

2019. november 14. - Éléskamrareceptek

ÉDES ZSEMLÉK (ANGOL MUFFIN)- TOJÁSMENTES

edeszsemle2.jpg

 

20 dkg lisztből nekem 10 zsemlém lett, míg a 10 dkg tojásmentesből 4 db, de ez méret és formázás kérdése is.

Hozzávalók: 20 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 3 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 60 ml mandula tejszín, 50 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Felvertem a tojást és egy picit félretettem belőle, hogy sütés előtt picit megkenjem a zsemléket. Ez kb egy evőkanálnyi mennyiség.
A tojáshoz adtam a citromlét, az édesítőt, az olvasztott ghít és a sót, jól elkevertem, majd a vizet és a tejszínt is beleöntöttem. Ezután jött a lisztkeverék, amivel az egészet jól eldolgoztam. 1 órát pihentettem, majd gombócokat formáztam belőle, amiket keresztben jó mélyen bevágtam. Imádtam nézni sütés közben, ahogy szépen nyíltak szét, mint egy virág.

Tojásmentes édes zsemle, mint mondtam kissé halovány, de nagyon finom.

Hozzávalók: 10 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 4 cl citromlé, 20 ml víz, 35 ml mandula tejszín, 40 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Az eljárás ugyanaz, mint a másiknál, folyékony hozzávalókat összekeverni, utána a liszttel elkeverni, pihentetni és sütni.

Recepr forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr9615306540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása