Paleo-vegán ropogós kekszmorzsa
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Nincs lekenve, szórva, natúr keksz. A receptben megadott sütési idő, sütőtől függően változhat. Eredetileg világosabb lenne, de volt egy kis "akadálya" hogy pont időben kivegyem a sütőből.
Hozzávalók :
1csomag Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék
60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő
csipet vanília őrlemény
2 ek víz
30 g kókusztejszín
75 g kókuszolaj
Elkészítés : a hozzávalókat gyúrd össze és két sütőpapír között nyújtsd ki 0,5 cm vastagra.
Tetszés szerinti formákkal szaggasd ki a tésztát, és 200°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süsd készre.
Rácson hűtsd ki.
Késes aprítóval vagy darálóval készíts morzsát.
Felhasználhatod keksztekercshez, kókuszgolyóhoz, sütés nélküli tortához, stb.
A tészta összeállításánál fontos, hogy kókuszolajat használj. Attól is függ, hogy milyen gyorsan áll össze a tészta, hogy milyen hőmérsékletű kókusztejszínt használsz. Ha hűtött, hamar "megfagy" az olaj a tésztában, de a gyúrástól/kézmelegtől gyúrható állagú lesz.
Szaggatáskor ha szükséges, használj spatulát a felszdéshez.
Ízlés szerint fűszerezehtő.
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is: