Grízfelfújt (paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Nagyon nagy siket aratott! Életem első grízfelfújtja. Próbáljátok ki, nagyon finom!
Hozzávalók:
60 g Éléskamra Krémes desszert kása alappor
300 ml növényi tej
ízlés szerint édesítő
vanília
1 kezeletlen citrom héja
3 tojás
lekvár ízlés szerint
Szóráshoz: por édesítő (elhagyható)
Elkészítés: a kása alapport a tejjel keverd csomómentesre, majd ízlés szerint édesítsd.
Amikor felforrt, nem szabad tovább főzni, fedd le egy tányérral és hagyd állni 5 percig, majd hűtsd ki teljesen.
Keverd hozzá a vaníliát, a citromhéjat, egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan a kemény tojásfehérje habot.
Kókusz zsírral kikent formába téve, 200°C-ra előmelegített sütőben 5 percig, majd 170°C-n további 35 percig süsd.
Rácson langyosra hűtve, (eper) lekvárral és por édesítővel tálald.
Éléskamra krémes desszert kása alappor szénhidrát csökkentett megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Kremes-desszert-kasa-alappor-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop