SAJTOS POGÁCSA
Hozzávalók:
200g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
120 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
ízlés szerint só
50g reszelt Grana Padano sajt
Kenéshez és szóráshoz:
1 tojás
ízlés szerint szezámmag, lenmag, köménymag, reszelt sajt
Elkészítés:
3 M-es tojást keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral, sóval, reszelt sajttal, majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen. Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd alul-felül lisztezve 1 cm-es vastag lappá nyújtsd ki. Tetejét vagdosd be és 4,5 cm-es pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Tedd zsírpapírral bélelt tepsibe, kend le felvert tojással és szórd meg tetszés szerint magokkal, vagy sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre.
Finom puha sajtos, magos pogácsa az eredmény.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: