PUHA KELTES KIFLIK
Hozzávalók 8 kiflihez:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
35ml friss citromlé
220ml víz
4 M-es tojás
5g só
35g lágy kókuszzsír
3g foszfátmentes sütőpor
Elkészítés: a tojást a vízzel, sóval, kókuszzsírral és citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Alaposan keverd össze. Ha dagasztószárral kevered 2 percig, még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 46cm átmérőjű kör lappá. Vád 8 egyenlő részre. A szélesebb feléről tekerd fel a tésztát, formázz kifliket és tedd zsírpapírral bélelt tepsibe. Kend le kókuszolajjal. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Rácson hagyd teljesen kihűlni. Hatalmas, pihe-puha, dundi, mellékízmentes, kelt kiflik. 1db 91g.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: