Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

PIZZÁS CROISSANT

2019. november 14. - Éléskamrareceptek

PIZZÁS CROISSANT

pizzascroissant.jpg

Hozzávalók:

1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
35 friss citromlé
220ml víz
4 M-es tojás
7g só
35g lágy kókuszzsír
3g foszfátmentes sütőpor
cukormentes ketchup
oregánó

Szóráshoz: magok, vagy Grana Padanó / Cheddar sajt

Elkészítés: a tojást a vízzel, sóval, egy csipet oregánóval, kókuszzsírral és citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Alaposan keverd össze. Ha dagasztószárral kevered 2 percig, még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen, majd lisztezett felületen gyúrd át és oszd 3 egyenlő részre. Nyújtsd ki egyenként kb. 26cm átmérőjű kör lappá. Legegyszerűbben úgy tudod, hogy mindig a kör közepétől nyújtod kifelé körben a tésztát. Így lesz egyenletes kör alakú. Az alsó tésztát érdemes jól alálisztezni. Az alsó tésztát kend meg ketchuppal és szórd meg ízlés szerint oregánóval. Erre kerül a második lap, azt is kend meg és szórd meg, majd erre tedd a harmadik lapot. A rétegezett tésztát még nyújtsd ki egy kicsit, így vékonyabb lesz és jobban össze is tapad. Vágd 8 cikkre, majd egyenként tekerd fel és hajlítsd őket kifli formára. Rakd zsírpapírral bélelt tepsibe és vékonyan kend le kókuszolajjal. Ízlés szerint szórd meg magokkal, vagy reszelt sajttal és 180°c-ra előmelegített sütőben süsd 40 percig, majd rácson hagy kihűlni. Nagyon finom, puha croassant kelesztés nélkül. Ízletes szendvics alap, de önmagában is tökéletes tízórai, vagy uzsonna lehet.Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr8415306580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása