Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Spárgás-baconos paleo pite

2019. június 07. - Éléskamrareceptek
paleo-spargas-pite.jpg
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag ÉLÉSKAMRA NYÚJTHATÓ TÉSZTA SÓS SÜTIKHEZ SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK
2 M-es tojás
40 ml víz
20 ml friss citromlé
50 g lágy kókuszzsír

Töltelékhez:
45 dkg totu
3 evőkanál totukrém extra
4 evőkanál cassava dara (gari)
3 M-es tojás
ízlés szerint só, bors, reszelt szerecsendió
1 kisebb csokor snidling apróra vágva
1 kisebb csokor zöld spárga
20 dkg bacon kockára vágva
5 dkg reszelt grana padanó sajt, vagy parmezán (elhagyható)


Elkészítés: a tésztát a zacskón található recept szerint állítsd össze és pihentesd.
Közben a bacont süsd meg.
A megtisztított spárgát apróra vágva enyhén sózott vízben párold meg, majd csepegtesd le.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra
A totut a totukrém extrával, tojással, garival, fűszerekkel keverd össze, majd keverd hozzá a kihűlt bacont és spárgát, végül az apróra vágott snidlinget (esetleg újhagymát, vagy medvehagymát), sajtot.
Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen gyúrd át és nyújtsd ki 33 cm-es kör lappá.
Egy 25 cm átmérőjű, szilikon piteformát bélelj ki a tésztával, majd töltsd meg a totus töltelékkel.
180°C-on süsd 35-40 percig. Óvatosan kivéve a formából rácson hagyd kihűlni. Gyorsan elkészíthető ízletes, tavaszi finomság. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet Derecskeiné Horváth Zsuzsanna készítette.

 

 Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr814883418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása