Paleo-vegán csokis fánk
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Paleo-farsangi-fank-lisztkevere
210 ml víz
60 g eritrit
60 g kókusztejszín (cocomas)
Töltelék hozzávalói:
1 csomag Éléskamra Holland kakaós desszert puding és tortakrém
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Holland-kakaos-desszert-puding-es-tortak
3,5 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
A pudingport keverd csomómentesre az édesítővel és a növényi tejjel, majd főzd sűrű krémesre és hűtsd ki.
Fánk elkészítése: a folyékony hozzávalókat keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is és alaposan gyúrd össze.
Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 2 cm vastagra.
6 cm (vagy kisebb)átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát. Gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd ki ismét, amíg el nem fogy a tészta.
Közepesen meleg, bő kókuszolajban süsd az első oldalát fedő alatt.
Majd megfordítva, fedő nélkül, takaréklángon, szép pirosra.
Kihűlve, nyomózsákból, az oldaláról töltsd (hosszúkás nyomócsővel) meg a pudinggal, majd por édesítővel megszórva tálald.
Éléskamra holland kakaós desszert puding és tortakrém alappor megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Holland-kakaos-desszert-puding-es-tortak
Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Paleo-farsangi-fank-lisztkevere
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop