Tojásmentes palacsinta
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Nagyi palacsintája szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 180 g kókusztejszín
- 330 ml szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 40g eritrit vagy déta szerinti édesítő
Elkészítés:
A hozzávalókat keverd csomómentesre, majd pihentesd a tésztát 30 percig.
Enyhén kókuszolajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon süsd az első felét kb.:1-1,5 percig, majd enyhén kend le (nem kell az egész felületét) kókuszolajjal. Spatulával fordítsd meg a palacsintát, majd 0,5-1 percig süsd a másik oldalát is. Nagyon minimális kókuszolaj szükséges a sütéshez.
A megsült palacsintákat fedd le egy másik tányérral, és pihentesd pár percig. Nagyon finom, pihe-puha tojás mentes palacsinta. A kókusz íz nem zavaró, a töltelék mellett nem dominál.
Egy adagból 8-9 darab palacsinta készíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop