Reszelt meggyes „túrós” pite
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez lisztkeverék
4 M-es tojás
60 ml víz
20 ml friss citromlé
60 g kókuszolaj
60 g eritrit
2 ek kakaó por
Töltelék
50 dkg totu
60 g eritrit
2 M-es tojás
3 ek Cassava dara (gari)
1 kezeletlen citrom héja
fél citrom leve
2 marék magozott meggy
Elkészítés: a tészta hozzávalóit alaposan gyúrd össze, majd letakarva, pihentes 20 percig hűvös helyen.
A meggy kivételével, a töltelék hozzávalóit keverd össze.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen gyúrd át, és 2/3-ad részét nyújts ki 35 cm átmérőjű kör lappá. (Az 1/3-ad részét tedd hűvös helyre!)
Bélelj ki vele egy 25 cm átmérőjű pite formát, úgy, hogy pereme is legyen.
Töltsd meg a töltelékkel és a meggyel vegyesen.
A maradék tésztát almareszelőn reszeld a töltelék tetejére.
180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig süsd.
A formából kivéve rácson hűtsd ki.
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: