Keksztekercs
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Keksztekercs
(glutén, tej, tojás és cukormentes)
Hozzávalók a kakaós részhez:
1 adag Anyasüti (minden mentes) darált keksz
3 ek kakaópor
2 ek rum /aroma (elhagyható)
3 ek cukormentes baracklekvár
ízlés szerint 50-80 g por édesítő
10 dkg kókuszolaj
kókuszreszelék a nyújtáshoz és forgatáshoz
Hozzávalók a krémhez:
2 dl kókusztej
40 g Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék
40 g kókusztejszín
100 g kókuszolaj
80-100 g por édesítő
100 g kókuszreszelék
Krém elkészítése: a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Hozzá keverjük az édesítőt, a tejszínt, a kókuszolajat és a kókuszreszeléket.
Kakaós rész elkészítése: a kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük (ha túl kemény lesz, kicsit átgyúrjuk).
A kakaós masszát, kókuszreszelékkel szórt zsírpapíron elegyengetjük, majd két zsírpapír között kinyújtjuk kb:. 0,5 cm vastag téglalappá.
Megkenjük a krémmel, és az alsó zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük.
Ha szükséges, kókuszreszelékben megforgatjuk.
1-2 óra hűtés hután felszeletelve tálaljuk.
A kekszmorzsa hozzávalói és elkészítse:
(tojás, glutén, tej és cukormentes)
250 g Éléskamra Vegán Világos palacsinta lisztkeverék
80 g kókuszolaj
80 g kókusztejszín
60 g diéta szerinti édesítő
2 csipet vanília őrlemény
A hozzávalókat összegyúrtam, két sütőpapír között 0,5 cm vastag lappá nyújtottam és 200 °C-ra előmelegített sütőben 14 percig sütöttem, majd rácson kihűtöttem.
Kisebb darabokra törve ledaráltam.
(glutén, tej, tojás és cukormentes)
Hozzávalók a kakaós részhez:
1 adag Anyasüti (minden mentes) darált keksz
3 ek kakaópor
2 ek rum /aroma (elhagyható)
3 ek cukormentes baracklekvár
ízlés szerint 50-80 g por édesítő
10 dkg kókuszolaj
kókuszreszelék a nyújtáshoz és forgatáshoz
Hozzávalók a krémhez:
2 dl kókusztej
40 g Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék
40 g kókusztejszín
100 g kókuszolaj
80-100 g por édesítő
100 g kókuszreszelék
Krém elkészítése: a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Hozzá keverjük az édesítőt, a tejszínt, a kókuszolajat és a kókuszreszeléket.
Kakaós rész elkészítése: a kókuszreszelék kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük (ha túl kemény lesz, kicsit átgyúrjuk).
A kakaós masszát, kókuszreszelékkel szórt zsírpapíron elegyengetjük, majd két zsírpapír között kinyújtjuk kb:. 0,5 cm vastag téglalappá.
Megkenjük a krémmel, és az alsó zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük.
Ha szükséges, kókuszreszelékben megforgatjuk.
1-2 óra hűtés hután felszeletelve tálaljuk.
A kekszmorzsa hozzávalói és elkészítse:
(tojás, glutén, tej és cukormentes)
250 g Éléskamra Vegán Világos palacsinta lisztkeverék
80 g kókuszolaj
80 g kókusztejszín
60 g diéta szerinti édesítő
2 csipet vanília őrlemény
A hozzávalókat összegyúrtam, két sütőpapír között 0,5 cm vastag lappá nyújtottam és 200 °C-ra előmelegített sütőben 14 percig sütöttem, majd rácson kihűtöttem.
Kisebb darabokra törve ledaráltam.
Éléskamra szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Szorasra-suritesre-hasznalhato-szenhidra
Válogass további termékeink közül is:
A lisztkeveréket megvásárolhatod közvetlenül a gyártótól: