MEGGYES- MÁKOS
Ti készítettétek: Én kicsi paleokonyhám blogon található recept
Hozzávalók:
- 3 dl darált mák
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 5 M-es tojás ( nálam 4 M-s tojás +2 pici japántyúk tojás)
- 3 ek. eritrit
- 3 ek. kókuszolaj
- 1 dl kókusztej
- 1 tk. fahéj
- 15 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A lisztkeveréket, a mákot és a fahéjat egy tálban jól keverjük össze, vagy akár egy befőttes üvegben is összerázhatjuk, hogy jól elkeveredjenek.
A tojássárgáját az eritrittel, kókusztejjel, kókuszolajjal keverjük össze, majd öntsük a lisztkeverékhez.
A felvert habot óvatosan forgassuk bele, majd a piskóta tésztát öntsük egy 25*20-as, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk bele a meggyeket és süssük180 fokon készre 25 perc alatt.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: