DIÓS-MEGGYES KEVERT SÜTI
Ti készítettétek: Én kicsi paleokonyhám blogon található recept:
Ismét az Éléskamra piskóta lisztjéből sütöttem, úgy érzem, hogy egyre finomabbak sülnek ki belőle és rengeteg módon lehet elkészíteni.Egy csomagot még tartogatok egy tortára, ami a fejemben már alakul, de most egy diós-meggyes kevert készült belőle.
Hozzávalók:
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 5 M-es tojás
- 1 dl kókusztej
- 10 dkg kókuszolaj
- 3 ek. eritrit
- 10 dkg magozott meggycsipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A lisztkeveréket, a diót és az eritritet egy tálban jól keverjük össze, vagy akár egy befőttes üvegben is összerázhatjuk, hogy jól elkeveredjenek.
A tojássárgáját a kókusztejjel, kókuszolajjal keverjük össze, majd öntsük a lisztkeverékhez.
A felvert habot óvatosan forgassuk bele, majd a piskóta tésztát öntsük egy 25*20-as, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Szórjuk bele a meggyeket és süssük180 fokon készre tűpróbáig 25 perc alatt.
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/07/dios-meggyes-kevert-suti.html
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop
Címkék: paleo diós-meggyes kevert süti, gluténmentes diós-meggyes kevert süti, IR barát diós-meggyes kevert süti, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, diós-meggyes kevert süti