Spenótos, "túrós" kosárka
Hozzávalók:
10 dkg keltes élmény lisztkeverék, 2 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 15 g kacsazsír, nagy csipet só
Töltelék:
100 g totu, 50 g totu krém, 100 g bébi spenót, 1 mokkáskanál citromlé, só, bors, szerecsendió
Felvertem a tojásokat, hozzáadtam a citromlét, a vizet, a sót és a folyékony állagú kacsazsírt és alaposan elkevertem. A lisztet is hozzákevertem és fél órára a hűtőbe tettem. Pihentetés után apró gombócokat formáltam belőle, amiket a tenyeremben kör alakú lapokra nyomtam és a muffin formába igazgattam.
A töltelékhez csíkokra vágtam a spenótleveleket, a totut elkevertem a krémmel és a citromlével, fűszereztem és a spenótleveleket is belekevertem.
A tésztakosarakat megtöltöttem, szélüket tojással lekentem és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Recept forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: