Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Mák kocka (paleo)

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Mák kocka

makkocka.jpg

 

Van az úgy, hogy rám tör, hogy valami nagyon mákosat ennék, aztán hónapokig elfelejtem ezt az alapanyagot. Most is ez történt. Amin nagyon meglepődtem, hogy nagyanyám mákos kalácsának az íze jött elő, miközben eszegettem a sütit.

Hozzávalók:
a tésztához:

 

30 dkg Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék + egy kevés a nyújtáshoz
5 tojás
5 dkg folyékony kókuszolaj
5-8 dkg eritrit
2 cl citromlé
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só

 

a töltelékhez:
40 dkg mák
3 dl Totu tej
4 tojás
5 dkg folyékony kókuszolaj
10-15 dkg eritrit
10 dkg mazsola
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
továbbá:
diónyi kókuszolaj
1 tojás
A tésztához a tojást, a kókuszolajjal, az eritrittel, a citromlével a vaníliával és a sóval egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyenként 25 x 25 centis négyzetté nyújtjuk. Az egyik lapot olajjal kikent brownie formába (ez akkora, mint a kinyújtott tészta) tesszük. Rásimítjuk a tölteléket, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből  csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a totu tejjel, a kókuszolajjal, az eritrittel, a citromlével és héjjal, valamint a vaníliával. Hozzáadjuk mákot és a mazsolát. Fellazítjuk a hab harmadával, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáforgatjuk a maradék habot is. Befedjük a másik tésztalappal. Lekenjük a felvert tojással végül 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214818722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása