Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Házi krémes

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Házi krémes

hazikremes190103.jpg

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Hozzávalók a tésztához:

Elkészítés:

3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd alul-felül lisztezve 32*24 cm-es lappá nyújtsd ki és hajtogasd, majd ismét nyújtsd ki és ismét hajtogasd.

Enyhén lisztezett felületen nyújtsd kis 32*24 cm-es lappá, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd, 200°C-ra előmelegített sütőben, kb.: 10-15 percig.
Miután kihűlt a tészta vágd 2 db egyenlő négyzetre. Az egyik felét vágd 6 egyenlő részre.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 liter növényi tej
  • 10 tojás
  • 10 dkg Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék (vagy Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék)
  • 20 dkg eritrit (aki édesebben szereti, több édesítővel készítse, vagy ízlés szerint)
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • szóráshoz por édesítő

Elkészítés:
A tojásfehérjéhez adj 5 dkg édesítőt, és gőz fölött verd fel fényesre. A gőz fölött felvert hab keményebb marad, jobb lesz a tartása. Ha felverted, hagyd a gőz felett egészen addig, amíg nem kevered a sárga krémhez. A tejet öntsd egy lábasba, melegítsd langyosra, majd add hozzá a vanília kikapart belsejét, az édesítőt, a lisztet, a tojássárgáját és kézi habverővel keverd simára. Folyamatos keverés mellett addig főzd, vigyázva arra, hogy ne forrjon fel, amíg besűrűsödik. Hűtsd langyosra, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot. Még langyosan rétegezd a már kisütött tészta felére. A krémes rétegre helyezd szorosan egymás mellé a négyzet alakúra vágott tészta lapokat, és tedd pár órára hűtőbe. Hintsd meg por édesítővel és vízbe mártott éles késsel szeleteld fel.
(Házi tojásból készült a krém, azért ilyen „fakó”.)

A sütemény krémjébe tettem zselatint is, de anélkül is tökéletesen megáll a krém, így nem szükséges bele. (Első krémesem volt, így tartottam tőle, hogy a krém nem fog megállni.)

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr8514818444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása