Csokis kalács kicsit másképp
Ollóval megvagdosva, hajtogatva! Csak fel kell csavarni és egy ollóval ferdén bevágni , visszahajtani. Ennyi az egész. Az Éléskamra keltes tésztájából egy újabb variáció.
- 1 75g keltes tészta lisztkeverék a csomagoláson lévő recept alapján.
- 50ml cocomas
- eritritol por vagy Gál -glicin
- 3ek kakaópor
- 2ek darált dió vagy mandula (sűrű kenhető krém lesz)
Összegyúrjuk a tésztát( az édesítéssel együtt) pihentetjük 15 percet a hűtőben. A krém hozzávalóit is összekeverjük. Ezután a tésztát sütőpapíron kisodorjuk kb 20x30cm nagyságúra, megkenjük es felcsavarjuk. Ezt követően hagytam további 5 percet pihenni. Ezután ez nagyobb ollóval kicsit ferdén bevágjuk, egyenként visszahajtjuk, újra bevágjuk. Addig amíg a végére nem érünk. Végül tojással lekenjük. 180 fokon, légkeverés, 25 perc.
Jó étvágyat!
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: