Gyros Pitában
Ti készítettétek: Szabó Anita receptje
Hozzávalók 2 személyre:
- a pitához:
-
16,5 dkg Éléskamra Császárzsemle lisztkeverék
-
fél dl víz
-
3 evőkanál folyékony kókuszolaj
a pitába valóhoz:
- 30 dkg csirkemell
- 2 evőkanál zsír
- gyros fűszer
- só
- uborka
- saláta
- retek
- lila hagyma
- paradicsom
- paprika
az öntehez:
- 5 dkg Totu krém extra
- 1 dl paleolaj (nem paleozóknak olaj)
- 1/2-1 teáskanál Dijoni mustár (nem paleozóknak mustár)
- 1-2 teáskanál citromlé
- 1/2-1 teákanál porrá őrölt eritrit (nem paleozóknak porcukor)
- 1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
- apróra vágott csípős paprika (elhagyható)
- törött bors
- só
Az öntethez a Totu krém extrát habverővel kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsorgatását és keverjük addig amíg a majonéz kisimul, innentől folytathatjuk az olaj hozzáadását. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat. További felhasználás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek.
A pitához a vizet a tojást és a kókuszolajat összekeverjük. Hozzárakjuk a lisztet. Egyneműsítjük. Sütőpapíros lemezre négy egyenlő nagyságú korongot öntünk belőle ügyelve, hogy ne érjenek össze.(Én kéz lemezre raktam és egymás után sütöttem meg őket.) A lemezt a munkafelülethez ütögetjük, hogy a massza szép simára terüljön el (14-15 centis korongok lettek). 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül a pita elkészítjük a húst, amihez a melleket kisebb kockára vágjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és a felforrósított zsírban jól átsütjük. Mikor kihűlt a pita éles késsel levágjuk a szélét, és a kés hegyével megnyitjuk a belsejét. Megtöltjük a zöldségekkel, a hússal és az öntettel és már fogyaszthatjuk is!
Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064012/Eleskamra-Lagyan-omlos-csaszarzsemle-szenhidrat-cs
Válogass további termékeink közül is: