Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Bögrés ’Fanta’ szelet

2019. április 24. - Éléskamrareceptek

Bögrés Fanta szelet

bogrsfantaszelet190103_1.jpg

 

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 300 g totu
  • 150 g totukrém extra
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 0,5 dl növényi tej (mandula)
  • 1 dl víz a zselatinhoz
  • ízlés és diéta szerint édesítő
  • ízlés szerint vanília (őrölt, vagy paszta)
  • 1 (nagy)) kezeletlen citrom héja és leve


Hozzávalók a narancsos zselé réteghez:

  • 5 dl frissen facsart narancs leve (vagy 100%-os narancslé)
  • 25 g zselatin
  • ízlés és diéta szerinti édesítő (ha szükséges)


Elkészítés:

A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze, majd keverd csomómentesre a lisztkeverékkel. 120X20 cm-es szilikon formában, 3 perc alatt, 700 Watton, süsd készre a mikroban (vagy 180 fokon tűpróbáig a sütőben). Rácson hagyd kihűlni.

1 dl forró vízben old fel teljesen a zselatint. A krém hozzávalóit keverd egyneműre (legegyszerűbb egy turmix segítségével), majd keverd hozzá a feloldott zselatint.

A zselé hozzávalóit melegítsd össze, hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni. A tésztán egyengesd el a kihűlt krémet, majd a krémen egyenletesen oszlasd el, a kihűlt zselé réteget. (Visszatéve a szilikon formába kentem meg és öntöttem le, majd dermesztettem a hűtőben.)

Pár órára tedd hűtőbe, de legjobb 1 éjszakára.  Vizes késsel szeleteld. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Éléskamra csodacsokis bögrés süti szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Csodacsokis-paleo-bogres-suti

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114783994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása