Bögrés Fanta szelet
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag
- Éléskamra Csodacsokis bögrés süti lisztkeverék1 M-es tojás
- 2 ek kókuszolaj
- 4 ek víz
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g totu
- 150 g totukrém extra
- 1 csomag zselatin (20 g)
- 0,5 dl növényi tej (mandula)
- 1 dl víz a zselatinhoz
- ízlés és diéta szerint édesítő
- ízlés szerint vanília (őrölt, vagy paszta)
- 1 (nagy)) kezeletlen citrom héja és leve
Hozzávalók a narancsos zselé réteghez:
- 5 dl frissen facsart narancs leve (vagy 100%-os narancslé)
- 25 g zselatin
- ízlés és diéta szerinti édesítő (ha szükséges)
Elkészítés:
A tészta folyékony hozzávalóit keverd össze, majd keverd csomómentesre a lisztkeverékkel. 120X20 cm-es szilikon formában, 3 perc alatt, 700 Watton, süsd készre a mikroban (vagy 180 fokon tűpróbáig a sütőben). Rácson hagyd kihűlni.
1 dl forró vízben old fel teljesen a zselatint. A krém hozzávalóit keverd egyneműre (legegyszerűbb egy turmix segítségével), majd keverd hozzá a feloldott zselatint.
A zselé hozzávalóit melegítsd össze, hogy a zselatin feloldódjon, de nem szabad forralni. A tésztán egyengesd el a kihűlt krémet, majd a krémen egyenletesen oszlasd el, a kihűlt zselé réteget. (Visszatéve a szilikon formába kentem meg és öntöttem le, majd dermesztettem a hűtőben.)
Pár órára tedd hűtőbe, de legjobb 1 éjszakára. Vizes késsel szeleteld. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra csodacsokis bögrés süti szénhidrát csökkentett lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Csodacsokis-paleo-bogres-suti
Válogass további termékeink közül is: