Ünnepi torta (Paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Ünnepi torta
(paleo)
Red Velvet tortában gondolkodtam, de nem szerettem volna ételfestéket használni.
Ezért málnával és céklával színeztem a tésztát. Annyira piros nem lett, de nagyon finom!
Hozzávalók 18 cm-es tortához:
1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
6 M-s tojás
60 g eritrit, vagy diéta szerinti édesítő
2 ek kókuszolaj
3 ek vízben feloldott 1 tk céklapor (vagy 3 ek céklalé)
6 ek málnalé (passzírozott málna)
Krémhez:
3 dl natúr kókuszjoghurt (házi)
2 dl kókusztejszín
ízlés szerint édesítő
Díszítés: aszalt pomelo, aszalt vörösáfonya, kandírozott narancs kocka, csillagánizs, fahéjrúd
Elkészítés: 6 tojássárgáját habosítsd fel 30 g eritrittel és keverd hozzá a céklalét a málnalét és a kókuszolajat.
6 tojásfehérjét 30 g eritrittel verd kemény habbá.
A tojássárgás krémhez keverd hozzá a lisztkeveréket és lazítsd egy kevés habbal, majd óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a többi habot is.
18 cm-es tortaformában, 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig süsd, majd a formából kivéve rácson hűtsd ki.
A jól behűtött (fél óra fagyasztó) kókusztejszínt verd kemény habbá.
A jól behűtött (hűtőben) kókuszjoghurtot verd kemény habbá és keverd a tejszínhez.
Vágd a tésztát 3 egyenlő részre lapjában.
Oszd a krémet 3 részre, töltsd meg a tésztát, és kend meg a torta tetejét is.
Ízlés szerint díszítsd és jól behűtve tálald.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop