TOJÁSMENTES MÉZESKALÁCS
Tojásmentes mézeskalács
(A méz miatt kompromisszumos!)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
- 170 ml víz
- 30 g méz
- 60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő
- 60 g kókuszolaj
- 60 g kókusztejszín (cocomas)
- 1-2 teáskanál mézeskalács fűszer keverék (attól függően, mennyire fűszeresen szereted)
A folyékony hozzávalókat elegyítsd az édesítővel, majd a fűszerkeverékkel elkevert lisztet hozzá adva, alapos gyúrd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.
Enyhén lisztezett felületen, vagy szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. 170°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 15 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal.
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Puha-es-illatos-mezeskalacs-lisztkeverek
KARÁCSONYI LIMITÁLT DARABSZÁMÚ LISZTKEVERÉK, CSAK AZ ÜNNEPI IDŐSZAK ALATT VÁSÁROLHATÓ MEG!
Válogass további termékeink közül is: