Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

MÉZESKALÁCS ÉS PUSZEDLI

2019. november 19. - Éléskamrareceptek

MÉZESKALÁCS ÉS PUSZEDLI

mezespuszedli.jpg

 

 

Egy zacskó Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeveréket feleztem el, így lett kétféle finomságunk.

Mézeskalács (ebbe került kis méz, így a fiúké)
Elkevertem egy L-es tojást 65 ml langyos vízzel, 15 g mézzel, 30 gr eritrittel, hozzáadtam 100 g lisztkeveréket (amelyből 1 kanállal félretettem), és még került bele 30 g lágy kókuszzsír. Alaposan összekevertem, majd 30 percre pihentettem hűvös helyen. 
A félretett liszt felét még hozzákevertem, a maradékot pedig a nyújtódeszkára szórtam, ezen nyújtottam ki kb. 5 mm vastagra a tésztát és kiszaggattam. 160 fokon 15 percig sütöttem.
Miután kisült díszítettem (1 tojás fehérjét habosra kevertem kb. 20-25 dkg por eritrittel és pár csepp citromlével.

A puszedli tésztája annyiban tér el, hogy méz helyett házi cukormentes gyömbéres-narancsos sütőtök lekvár került bele, valamint még egy kis mézeskalács fűszer, gyömbér. Golyókat formáztam belőle és kisütöttem.
A tojásfehérjés, eritrites mázba mártottam őket.

Recept forrása: Kiss Viktória

Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Puha-es-illatos-mezeskalacs-lisztkeverek

KARÁCSONYI LIMITÁLT DARABSZÁMÚ LISZTKEVERÉK, CSAK AZ ÜNNEPI IDŐSZAK ALATT VÁSÁROLHATÓ MEG!

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr9615314288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása