ÜNNEPI FONOTT KALÁCS
Végre sikerült az Éléskamra család új termékét, a keltes élményt nyújtó lisztkeveréket kipróbálnom! Megint egy nagyon könnyen elkészíthető keverékkel van dolgunk, melyet a leírás alapján összegyúrunk, pihentetünk és már lehet is a fantáziánkra hagyatkozva mindenféle finomságot készíteni! A tésztával nagyon könnyű dolgozni, képlékeny, nem ragad. lisztes kézzel dolgozzunk, kicsit a sütőpapírt is érdemes belisztezni.
Ez a kalács dupla adag lisztből készült.
Recept:
- 340g keltes élmény lisztkeverék
- 4 M-es tojás+2 tojássárgája
- 100ml hideg víz
- 40ml friss citromlé
- 60g lágy zsiradék
Diós krém:
- 100ml cocomas
- édesítés ízlés szerint
- 9-10ek darált dió(mindent összekeverünk, egy pépes tölteléket kapunk)
Csomómentesre kevertem, hagytam pihenni 15 percet a hűtőben. A pihenés után hozzáadtam még 40g poreritritet. Újra átgyúrtam.
175 fok, légkeverés, 45-50 perc
Jó étvágyat:))))
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/22/unnepi-fonott-kalacs/
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: