PALEO KENYÉR – TOJÁS NÉLKÜL
Sass Erika receptje:
Hozzávalók: 250 g keltes élmény lisztkeverék, 230 g víz, 30 g frissen facsart citromlé, 80 g folyékony állagú kókuszolaj, 8 g foszfátmentes sütőpor, 10 g só (ízlés szerint), 5 g bambuszrost
A folyékony hozzávalókat elkevertem egy tálban, hozzáadtam a sütőport, belekevertem. A liszttel elkevertem a bambuszrostot és a sót, majd a folyékony hozzávalókhoz adtam. Alaposan kikevertem a tésztát és 5 percet pihentettem.
Ezután szilikonlapra borítottam, átgyúrtam, ellapogattam egy két cm vastag ovális formára, majd hengert sodortam belőle és kenyérke formájúra igazítottam.
Bevágtam és 25 percet pihentettem. Pihenés után ment a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 percet süt, majd visszavettem a sütő hőmérsékletét 180 fokra és további 40 percig sütöttem.
Forrás:
https://www.tepszi.hu/2018/03/22/paleo-kenyer-tojas-nelkul/
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: