FERDINÁND TEKERCS
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Paleo Ferdinánd tekercs Keltes élmény lisztkeverékből
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Keltes-elmeny…
4 tojás
50g eritrit
30ml friss citromlé
200ml víz
25 g lágy kókuszzsír
Töltelék:
ízlés szerint eritrit, vagy diéta szerinti édesítő
vaníliarúd kikapart magja
kókuszolaj
Locsoláshoz:
2 dl langyos kókusztejszín (ízlés szerint édesítve)
vanília
Elkészítés: a tojást az eritrittel, citromlével, vízzel, kókuszzsírral keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is. Érdemes dagasztó szárral keverni 2 percig, úgy még levegősebb a tészta. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb. 1 cm vastag téglalappá.
Kend meg kókuszolajjal és szórd meg a vaníliával elkevert édesítővel.
Tekerd fel és vágd 5 cm vastag szeletekre.
Egy 21 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát kókuszolajjal kend ki, majd helyezd bele a csigákat. Nem kell szorosan, mert meg fognak nőni. Kenőecsettel a csigák szélét kissé kend be kókuszolajjal, hogy sütés után könnyen szétszedhetők legyenek.
180 °C-on süsd 25 percig, majd locsold meg az ízlés szerint édesített és vaníliával elkevert tejszín felével. Süsd további 20 percig, majd ismételd meg a locsolást. Majd süsd még 10 percig, így szép aranybarna színe lesz. A formából kivéve, rácson hagyd kihűlni.
Finom, puha, illatos, vaníliás, keltes csigák.
A töltelék ízlés szerint variálható. Diós, kakaós, fahéjas, kókuszos.
Aki édesen szereti, az bátran édesítse, mert alapvetően a tészta nem édes!
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: