Tojásmentes nokedli
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta lisztkeveréket csipet sóval, 225 ml vízzel alaposan összekevertem és 20 percig pihentettem.
Keményebb a bekevert tészta, mint a tojásos verzió.
Enyhén sós forrásban lévő vízbe kiszaggattam, majd ahogy feljött a nokedli a víz felszínére, 1-2 percig főztem.
Leszűrtem, hidegvízzel alaposan leöblítettem és kevés olvadt zsiradékkal összekevertem.
Friss fogyasztásra ajánlom, mert ha sokáig áll, akkor összetapad.
Borsos csirketokánnyal és céklával tálaltam.
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is: