Paleo-vegán lángos
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Nem új recept, de próbáljátok ki, mert szerintem így finomabb mint tojással. Kívül enyhén ropogós, belül puha. Senki nem mondaná meg, hogy nem hagyományos lángos! � Nem szívja meg magát olajjal.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Lángos és zsebes pita lisztkeverék
260 ml hideg víz
kókuszolaj a sütéshez
ízlés szerint feltét
A lisztet a vízzel jó alaposan keverd össze, és pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Oszd a tésztát 10 egyenlő részre (vagy 5 egyenlő részre, ha nagyobb lángosokat szeretnél).
Enyhén olajos kézzel, formázz gombócokat, majd a kezeddel (vagy sodrófával) lapítsd ki a tésztát, formázz lángost.
Közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszolajban oldalanként kb.: 2 perc alatt süsd szép aranyszínűre.
Ízlés szerinti feltéttel tálald.
(Nálam ez most házi kókuszjoghurt, ami egyáltalán nem kókusz ízű, és sok fokhagyma.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Langos-lisztkeverek-200-g
Válogass további termékeink közül is: