SAJTOS RÚD - LUSTA ASSZONY MÓDRA
Halászi Ildikó receptje
Mostanában élesztővel és sajttal kísérletezem, nagy kedvenc lett nálunk a sajtos zsemle és kenyér sokmagvas bagett lisztből. Ma – a kenyér és zsemlesütésből elcsent egy zsemlényi tésztával -kipróbáltam, milyen lenne ebből az alapanyagból a sajtos rúd. Nos, az eredmény nagyon meggyőző: eddig ez hasonlít leginkább a megszokott normál sajtos rúdhoz, úgy hogy mire a kenyereim, zsemléim kisültek, megkelt a sajtos rudikhoz való tészta is. Családom hangos helyeslése közepette azóta ki is sültek, és ahogy nézem a fogyást, nem sokáig fog kitartani ez az adag:-)
Hozzávalók:
3 tojás
1 porélesztő
100 ml víz
150 gr reszelt sajt
215 gr sokmagvas bagett lisztkeverék
1 csomag „Aprómagvas” saláta magkeverék
1. A vízbe tettem 1 mokkáskanál mézet, elkevertem, és a porélesztőt kb 10 perc alatt felfuttattam benne.
2. Hozzákevertem a 3 tojáshoz, hozzáadtam a magkeveréket (hogy brutál magvas legyen) és a sajtot, majd a lisztkeveréket is, és alaposan elegyítettem, összegyúrtam.
3. 30 percig letakarva, meleg helyen kelesztettem, két sütőpapír között folyamatosan liszttel szórva vékonyra nyújtottam (kb fél cm vastagságúra) és rádlival (amivel a barátfülét vágjuk) vékony, kb 1 cm széles csíkokra vágtam hosszában, és kb 6-8 cm-ként keresztben.
Mivel ebben a tésztában rengeteg sajt van, és amúgy sem szeretek bíbelődni a sajt rászórással, (folyton szóródik mindenhova és ettől herótom van) most ezen kívül semmi mást nem csináltam vele, csak sütőpapírra fektettem a lapocskákat, és 180 fokon, alsó-felső sütésen, 17 perc alatt készre sütöttem. Kissé lisztes maradt a felülete, akárcsak a lisztezett kenyereké.
Persze, meg lehet kenni tojással és megszórni reszelt sajttal, úgy biztosan sokkal szebb lesz, de így is mennyei finomság lett belőle.
Hozzávalók:
3 tojás
1 porélesztő
100 ml víz
150 gr reszelt sajt
215 gr sokmagvas bagett lisztkeverék
1 csomag „Aprómagvas” saláta magkeverék
1. A vízbe tettem 1 mokkáskanál mézet, elkevertem, és a porélesztőt kb 10 perc alatt felfuttattam benne.
2. Hozzákevertem a 3 tojáshoz, hozzáadtam a magkeveréket (hogy brutál magvas legyen) és a sajtot, majd a lisztkeveréket is, és alaposan elegyítettem, összegyúrtam.
3. 30 percig letakarva, meleg helyen kelesztettem, két sütőpapír között folyamatosan liszttel szórva vékonyra nyújtottam (kb fél cm vastagságúra) és rádlival (amivel a barátfülét vágjuk) vékony, kb 1 cm széles csíkokra vágtam hosszában, és kb 6-8 cm-ként keresztben.
Mivel ebben a tésztában rengeteg sajt van, és amúgy sem szeretek bíbelődni a sajt rászórással, (folyton szóródik mindenhova és ettől herótom van) most ezen kívül semmi mást nem csináltam vele, csak sütőpapírra fektettem a lapocskákat, és 180 fokon, alsó-felső sütésen, 17 perc alatt készre sütöttem. Kissé lisztes maradt a felülete, akárcsak a lisztezett kenyereké.
Persze, meg lehet kenni tojással és megszórni reszelt sajttal, úgy biztosan sokkal szebb lesz, de így is mennyei finomság lett belőle.
Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Sokmagvas-paleo-bagett-lisztkeverek-215
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop