MAGVAS ZSEMLÉK
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
1 csomag Éléskamra Sokmagvas bagett lisztkeveréket a zacskón lévő recept szerint elkészítettem:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó.
Nem bagetteket formáztam, hanem zsemléket. Tetejüket lekentem tojással és megszórtam magokkal. 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet sütöttem. Végül telepakoltam minden finomsággal. Nagyon finom ízletes, jó állagú, nem vizes belsejű zsemlék.
Éléskamra Sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-Sokmagvas-paleo-bagett-lisztkeverek-215
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop