TÖKFŐZELÉK BROKKOLI ROPOGÓSSAL
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Gyors, egyszerű, finom, húsmentes ebédötlet.
Hozzávalók főzelék:
- 2 evőkanál Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 1 közepes főző tök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek zsiradék
- 1 marék apróra vágott friss kapor
- 1 ek zsiradék
Gyors, egyszerű, finom, húsmentes ebédötlet.
Főzelék elkészítése:
1 közepes főző tököt, meghámozva, kimagozva, reszelj le és enyhén besózva, hagyd állni, pár percet. 1 kis fej vöröshagymát reszelj le, és 2 evőkanál zsiradékon, 1 marék apróra vágott friss kaporral dinszteld meg. Add hozzá a reszelt tököt, (nem kell kinyomkodni), majd öntsd fel kevés növényi tejjel, épp, hogy ellepje. Ízlés szerint sózd.
Mikor puhára főtt a tök, készíts rántást 1 evőkanál zsiradékból és 2 evőkanál Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverékből. Szórd meg kevés őrölt pirospaprikával, és sűrítsd be vele a főzeléket. Legvégén még friss kaporral megszórhatod.
Hozzávalók brokkoli ropogós:
- 1 nagy fej brokkoli
- zsiradék
- só
- 3 ek Éléskamra Ropogós Panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 tojás
- 1 marék apróra vágott petrezselyem
Brokkoli ropogós elkészítése:
1 nagy fej brokkolit, késes aprítóban vágd össze, vagy reszeld le. Kevés zsiradékon sóval párold roppanósra.
Ha langyosra hűlt, keverj hozzá 3 tojást, 3 evőkanál Éléskamra Ropogós panírmorzsa lisztkeveréket, 1 marék apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózd.
Vizes kézzel formázz a masszából kroketteket, és forgasd meg a panírmorzsa lisztkeverékben.
Forró zsiradékban süsd aranybarnára.
Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064029/Eleskamra-Ropogos-panirmorzsa-szenhidrat-csokkente
Válogass további termékeink közül is: