CSIRKÉS CUKKINIS FASÍRT
Dávid Krisztina receptje:
Sütőben sült csirkés cukkinis fasírt készült salátával és sütőben sült édesburgonyával. Mivel sütőben sült, nem tocsog az olajban, így diétában is tökéletes, ha már unod a natúr csirkét, hiszen nem kell ezt enni minden nap. A paleolit éléskamra ropogós panírmorzsát tettem hozzá, így paleo és gluténmentes diétában is megállja a helyét
Hozzávalók 9 darabhoz:
- 500 g csirkemell
- 20 g medvehagyma
- himalájai só
- fokhagymapor
- csirke fűszerkeverék
- 100 g reszelt cukkini
- 1 tojás
- 20 g Paleolit Éléskamra ropogós panír keverék
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- olívaolaj vagy kókuszolaj a sütéshez.
Elkészítés:
A cukkinit előzőleg pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. A medvehagymát vágjuk nagyon apróra.
A csirkemellet kockázzuk fel, és tegyük aprító gépbe. Daráljuk le. Egy tálban keverjük el az összes alapanyagot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután egy húspogácsa formázó ( vagy tálaló gyűrű) segítségével formázzunk 9 darab húspogácsát a masszából. Kiolajozott serpenyőben közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Mellé sütőben sült édesburgonyát és grillezett zöldségeket tálaltam.
Tápérték 1 adagban: ( 3 darabban)
kcal: 237.37
fehérje: 44.36 g
szénhidrát: 5.08 g
zsír: 4 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/05/01/paleo-csirkes-cukkinis-fasirt/
Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064029/Eleskamra-Ropogos-panirmorzsa-szenhidrat-csokkente
Válogass további termékeink közül is: