GESZTENYÉS PISKÓTATEKERCS
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
1csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék a zacskón lévő recept szerint elkészítve:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
Egy 36X29 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és vékonyan szétterítettem rajta a tésztát. 180°C-on 15 percig sütöttem. A sütőből kivéve konyharuhára tettem és óvatosan feltekertem a konyharuhával együtt. Mikor langyosra hűlt, kitekertem és teljesen kihűtöttem.
Közben fél liter kókusztejszínt kemény habbá vertem és összekevertem 2 csomag cukormentes gesztenyepürével. Megkentem a piskótát a krém felével és feltekertem. Másik felével megkentem a piskóta roládot, majd olvasztott cukormentes étcsokoládéval díszítettem.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop