EPRES KOCKA
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
6 db M-es tojás
60g eritrit
6 evőkanál hideg víz
2 evőkanál olvadt kókuszzsír
Krémhez:
50dkg eper (lehet fagyasztott is)
5dl kókusztejszín
2 teáskanál étkezési zselatin
50ml meleg víz
ízlés szerint édesítő
Zseléhez:
2 evőkanál étkezési zselatin
2dl meggy lé
2dl víz
1tk negyedannyi édesítő
Elkészítés: a piskótát a zacskón lévő recept szerint készítsd el, 35X 28cm-es tepsiben süsd meg.
A krémhez az epret turmixold le, ha nem elég édes, ízlés szerint édesítsd. A Zselatint meleg vízben old fel, és ha langyosra hűlt keverd hozzá az eperhez. Közben a jól behűtött kókusztejszínt verd kemény habbá és óvatosan keverd az eperhez, majd kend a krémet a piskóta tetejére. A zselatint a meleg víz meggy lé és édesítő keverékében old fel, és ha langyosra hűlt, óvatosan öntsd a krém tetejére egyenletesen. Jól behűtve tálald. Valentin napra szív alakú torta formában készítve, kedves meglepetés lehet párunknak.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop