BANÁNOS SZELET
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
Hozzávalók a tésztához:
6 db M-es tojást
60g eritrit
6 evőkanál hideg víz
4 evőkanál olvadt kókuszzsír
1 zacskó Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
csipet só
A krémhez:
2 zacskó ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
600 ml mandulatej
1 teáskanál pektin
50g eritrit
2 dl kókusztejszín
További hozzávalók:
3 evőkanál cukormentes baracklekvár
3 banán felszeletelve
A piskóta elkészítése: 6db tojást válassz ketté. A fehérjét csipet sóval és 30g eritrittel verd kemény habbá. A 6 db sárgáját 30g eritrittel habosíts fel, add hozzá a vizet, kókuszzsírt, lisztet és jól keverd össze. Óvatosan keverd hozzá a tojásfehérje habot. 25X20cm-es tepsiben 35 percig süsd 180c°-on. Közben a pudingot az édesítővel elkeverve lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd krémesre, majd keverj hozzá 1 teáskanál pektint. A jól lehűtött kókusztejszínt verd kemény habbá és keverd össze a teljesen kihűlt pudinggal.
A kihűlt piskótát kend meg a baracklekvárral, tedd rá 1 rétegben a felkarikázott banánt és kend rá a krémet. Tetszés szerint díszítsd.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop