RESZELT ALMÁS SÜTI
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Reszelt almás süti
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes, kevert almás sütemény.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
30 dkg reszelt alma
6 M-es tojás
60 g eritrit (aki édesebben szeretné, adhat hozzá még többet is)
2 evőkanál kókuszolaj
fél kezeletlen citrom héja
ízlés szerint őrölt fahéj
10 ml friss citromlé
2 tk sütőpor
Elkészítés: A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá 30 g eritrittel. A sárgáját a maradék eritrittel, fahéjjal habosítsd fel. Keverd hozzá az olajt, citromlét, citromhéjat, a reszelt almát, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Ezután óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojások habját is.
Sütőpapírral bélelt 34X22 cm-es tepsiben, 180°C-on előmelegített sütőben süsd 40 percig. Végezz tűpróbát. Rácson hagyd teljesen kihűlni. Ízlés szerint szórd meg por édesítővel.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: