PUNCSTORTA
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Puncstorta (20 cm-es)
Gyorsan, könnyen elkészíthető, nagyon finom, ízletes torta!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta Szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 6 db M-es tojás (kb. 320 g)
- 60-70 g eritrit vagy xilit vagy egyéb édesítő
- egy csipet só
- 6 ek hideg víz
- 2 ek olvadt kókuszzsír
Hozzávalók a tortához:
- 3 ek cukormentes baracklekvár
- 1 ek kakaópor
- 50 ml kávl (elhagyható)
- rumaroma
- 4 ek por édesítő
- 1 ek cukormentes málnaszörp
- fél citrom leve
- egy csipet cékla porral, ennek hiányában friss cékla lé is jó.
Elkészítés:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
20 cm átmérőjű torta formában, 180°C-on 40 percig süsd, majd rácson hűtsd ki (Tűpróba!)
A piskótát oszd 3 részre. A középső, legvastagabb részét morzsold össze, és keverd el 3 evőkanál cukormentes baracklekvárral, 1 evőkanál kakaóporral, 50 ml kávéval (elhagyható), ízlés szerint rumaromával.
(Természetesen mindenki ízlése szerint ízesítse.)
A masszát töltsda két piskótalap közé.
A rózsaszín mázhoz keverj el 4 evőkanál (diéta szerinti) por édesítőt 1 evőkanál cukormentes málnaszörppel (sima málna lé is megfelelő), fél citrom levével, és egy csipet cékla porral, ennek hiányában friss cékla lé is jó. Nagyon szép színt ad.
Ezzel vond be a tortát és hagyd hogy a máz kiszikkadjon és az ízek összeérjenek.
Ha tehetitek, próbáljátok ki!
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is: