FATÖRZS TORTA
- 6 tojás
- 1 evőkanál méz,
- 2 evőkanál eritrit,
- 1 csomag Omlós piskóta liszt
- 1 csipet só
- házi fahéjas szilvalekvár
- olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Süss Te is 30 perces Fatörzs tortát Éléskamra Omlós piskóta keverékkel!
Váratlan vendégségmeghívást kaptunk, már épp indulunk, szó szerint fél órás ez a torta, ezzel a módszerrel, ahogy készítettem.
Megtanítom Neked is a tökéletes állagú, rapid piskóta készítés titkát. :)
6 tojást egyben felütöttem, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál eritrit, 1 evőkanál Omlós piskóta liszt és 1 csipet só került bele. Szép sűrű krémes, habos masszát vertem belőle 5-6 perc alatt. Ebbe szórtam a többi lisztet, egyes fokozaton a robotgéppel összeforgattam. Jó nagy, 40x30-as tepsibe került a szép sűrű piskóta, ami így egyben felverve nem esett össze! A titok az az 1 evőkanál liszt, amit az első fázisban a tojásokhoz adtam. Ez fixálja a habot.
180 fokon 8 perc alatt sült meg, sütőpapíros tepsiben.
A kész piskótát leterítettem vizes konyharuhával, 1 perc múlva feltekertem. Félig kihűlve kitekertem, levettem a ruhát.
Megkentem házi fahéjas szilvalekvárral és szép óvatosan feltekertem. Levágtam egy tetszőleges hosszt belőle ferdén, ez került oldalra.
Itt jártam kb. 20 perc munkánál.
Bevontam mikroban felolvasztott csokival, kidíszítettem a kertben szedett növényekkel és egy rókával.
A piskóta puha, nem törik egyáltalán, könnyen lehet tekerni. A titka, hogy nem szabad túlsütni.
Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Omlos-Piskota-lisztkeverek-170
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop