Elkészítés:
1 csomag éléskamrás sós nyújtható tésztát a csomaoláson található recept szerint elkészítünk, majd a ragu elkészültéig a hűtőben pihentetjük.
A ragu:
40 dkg darált csirkemell
4-5 szál újhagyma(lehet helyette 1 szál póréhagyma is)
300 gr fagyasztott rókagomba(persze friss jobb lenne (megmossük, felvágjuk és a felesleges nedvességet kicsit kinyomkodjuk)
Fűszerek ízlés szerint: só, bors, tárkony, sok-sok petrezselyem, csipet chili por, és amit még szeretnénk.
A hagymát megfuttatjuk a kókuszzsíron, aztán jöhet hozzá a darált hús, amikor már megfehéredett a gombát is beletesszük, fűszerezzük és készre pároljuk.
A szósz: 200 gr totu krém extrát picit megsózunk, teszünk bele citromlevet és vízet, 1 m.k.fokhagyma-granulátumot madj hozzákeverünk 2 db M-es tojás.
A pite formát(lehet kerek vagy szögletes) kikenjük kókuszzsírral és kézzel belenyomkodjuk a tésztát, szép elegyengetjük úgy hogy magas pereme legyen. Jöhet a ragu, aztán ezt leöntjük a szósszal. A tetejét megszórjuk felaprított sajttal. 180°-on 30 percig sütjük.
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Enyhen-sozott-nyujthato-teszta
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop
Kozári Valéria receptje
Forrás:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1306885632758951&set=gm.752059564973073&type=3&theater&ifg=1