Paleo derelye
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna alkotása
Paleo derelye
Első paleos derelyém. Nem is értem miért nem készítettem eddig. Pikk-pakk elkészült és mennyire finom! Mellékíz mentes, nem főtt szét, nem folyt ki belőle a lekvár sem. Házi, cukormentes barack és áfonya lekvárral készítettem.
Egy csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeveréket a zacskón megadott recept szerint összekevertem, pihentettem.
Amíg pihent a tészta, tettem fel forrni vizet, és kevés kókuszolajon Éléskamra császárzsemléből készült zsemlemorzsát pirítottam, amibe majd a derelyéket forgatom. Helyette használható az Éléskamra ropogós panírmorzs lisztkeverék is.
Amikor felforrt a víz és a tészta is kipihente magát , lisztezett felületen kinyújtottam jó vékonyra, téglalap alakúra. Nagyjából szemre elfeleztem, de nem vágtam el. Kb 4 cm-ént raktam egy kupac lekvárt. Ráhajtottam a tészta másik felét, a tésztaközöket az ujjammal összenyomkodtam, és derelye vágóval feldaraboltam. Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére még 4-5 percig főztem, majd leszűrve a zsemlemorzsába forgattam. Por édesítővel meghintve tálaltam. Próbáljátok ki!
Szilvalekvárral az igazi, de annak hiányában így készítettem.
Első paleos derelyém. Nem is értem miért nem készítettem eddig. Pikk-pakk elkészült és mennyire finom! Mellékíz mentes, nem főtt szét, nem folyt ki belőle a lekvár sem. Házi, cukormentes barack és áfonya lekvárral készítettem.
Egy csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeveréket a zacskón megadott recept szerint összekevertem, pihentettem.
Amíg pihent a tészta, tettem fel forrni vizet, és kevés kókuszolajon Éléskamra császárzsemléből készült zsemlemorzsát pirítottam, amibe majd a derelyéket forgatom. Helyette használható az Éléskamra ropogós panírmorzs lisztkeverék is.
Amikor felforrt a víz és a tészta is kipihente magát , lisztezett felületen kinyújtottam jó vékonyra, téglalap alakúra. Nagyjából szemre elfeleztem, de nem vágtam el. Kb 4 cm-ént raktam egy kupac lekvárt. Ráhajtottam a tészta másik felét, a tésztaközöket az ujjammal összenyomkodtam, és derelye vágóval feldaraboltam. Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére még 4-5 percig főztem, majd leszűrve a zsemlemorzsába forgattam. Por édesítővel meghintve tálaltam. Próbáljátok ki!
Szilvalekvárral az igazi, de annak hiányában így készítettem.
Forrás:
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: