Linzer (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
- 1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez lisztkeverék
- 150 ml víz
- 30 ml friss citromlé
- 80 g lágy kókuszzsír
- 100 g darált dió (esetleg mandula)
- 50 g eritrit (vagy diéta szerinti édesítő)
- 5 g foszfátmentes sütőpor
Gyúráshoz, nyújtáshoz:
Éléskamra szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék
Töltelékhez:
cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A tészta folyékony hozzávalóihoz keverd hozzá az eritritet, majd a száraz hozzávalókkal gyúrd össze. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 0,5 cm vastagra. Linzer szaggatóval szúrd ki a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben süsd (sütőtől függően) 8-10 percig.
Rácson hűtsd ki.
Kettesével, ragaszd össze lekvárral a korongokat.
Ízlés szerint por édesítővel hintsd meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra Nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Nyujthato-teszta-edes-sutikhez-szenhidra
Válogass további termékeink közül is: