Krumplis pite
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje:
Krumplis pite (paleo)
A hagyományos krumplis pite, egy nagyon egyszerű étel. Sós palacsinta tészta, rajta sózott vékonyra szelt krumpli.
Most elkészítettem a paleos változatát Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverékből, megszólalásig hasonló, ízre, kinézetre is. Nagyon finom.
3 M-es tojást, 2 evőkanál olvadt zsiradékkal, 250 ml szódavízzel, 1 kiskanál sóval keverd össze, majd keverj hozzá 1 csomag Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeveréket. Hagyd állni 10 percig, addig melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
1 nagyobb édes krumplit meghámozva, szeletelj fel nagyon vékonyra és sózd meg. (Lehet cukkínivel is készíteni, vagy só helyett édesítővel, vékony alma szeletekkel, fahájas édesítővel megszórva.)
Egy 22X33 cm-es tepsit zsírozz ki. Csak sertészsírral működik, minden mással beleragad a tepsibe. Azért kell zsírozni, és nem elég csak olajjal kikenni, mert amikor beleöntjük a tésztát a tepsibe, akkor a tészta tetejére kerülne az olaj, és ezért ragadna bele a tepsibe. (A kókuszzsír, libazsír, kacsazsír kéz melegen olvad, ezért amikor kikennénk vele, megolvadna a kezünktől.)
Öntsd a tésztát a kizsírozott tepsibe vagy piteformába, és rakd ki a tetejét a krumplival. Pár csepp olvadt zsiradékkal locsold meg, és süsd 200°C-on kb 35-40 percig, amíg szép aranybarna színe lesz.
Én most egy 25 cm átmérőjű szilikon pite formában sütöttem. Nem kell megijedni, ha sütés közben elkezd össze-vissza púposodni a tészta.
Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064036/Eleskamra-Nagyi-Palacsintaja-szenhidrat-csokkentet
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop