Tojásmentes lángos
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Kívül enyhén ropogós, belül puha. Senki nem mondaná meg, hogy nem hagyományos lángos! Nem szívja meg magát olajjal. Nagyon finom! Próbáljátok ki így is! (Szerintem így még finomabb mint tojással!)
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 260 ml hideg víz
- kókuszolaj a sütéshez
- ízlés szerint feltét
A lisztet a vízzel jó alaposan keverd össze, és pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Oszd a tésztát 10 egyenlő részre (vagy 5 egyenlő részre, ha nagyobb lángosokat szeretnél). Enyhén olajos kézzel, formázz gombócokat, majd a kezeddel (vagy sodrófával) lapítsd ki a tésztát, formázz lángost.
Közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve, oldalanként kb.: 2 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Ízlés szerinti feltéttel tálald.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Paleolit-Eleskamra-Langos-lisztkeverek-200-g
Válogass további termékeink közül is: