Paleo "túrós" csiga málnával és ribizlivel
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Tészta hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 m-es tojás (kb. 165 g.)
- 20 ml friss citromlé
- 120 ml friss víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítőszer (eritrit, xilit, glicin, stb.
Tészta elkészítés:
3 M-es tojást (KB 165 g) elkevertem, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd kevertem hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentettem a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább).
Töltelék hozzávalók:
- 25 dkg totu
- édesítő
- 1 nagy, kezeletlen citrom héja
- 2 ek totu krém extra
- 1 tojás
- 15 g Anyasüti krémes darakása vanília ízű desszertpor
- ízlés szerint málna és ribizli
Elkészítés:
25 dkg totut, ízlés és diéta szerinti édesítővel, 1 nagy, kezeletlen citrom héjával, 2 ek totu krém extrával, 1 tojással és 15 g Anyasüti Krémes darakása vanília ízű desszertporral keverj össze.
A pihentetett tésztát, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki, 1 cm vastag téglalappá.
Kend meg egyenletesen a totus krémmel.
Szórj rá ízlés szerint ribizlit és málnát, kicsit nyomkodd bele a töltelékbe.
A keskenyebb feléről szorosan tekerd fel a tésztát.
Vágd kb. 2 cm vastag szeletekre.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200°C- n süsd 10 percig, majd 180°C- n 25 percig.
Rácson hűtsd ki, majd ízlés szerint, szórd meg por édesítővel.
Nagyon finom, ízletes sütemény! Igazi keltes élmény! :)
Próbáljátok ki!
Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso
Válogass további termékeink közül is: