Éléskamra megoldáslisztek - Finoman reform

Éléskamra paleo receptek

Medvehagymás bagett

2019. május 10. - Éléskamrareceptek

Medvehagymás bagett

 

medvehagymas-bagett.jpg 

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna remeke

Medvehagymás bagett Keltes élmény lisztkeverékből

Hozzávalók:
200 g Keltes élmény lisztkeverék
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
130 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
5 g só
1 marék apróra vágott medvehagyma
3 g foszfátmentes sütőpor
liszt a gyúráshoz, formázáshoz
kókuszolaj a kenéshez

Elkészítés: a lágy kókuszzsírt a sóval, tojásokkal, vízzel, citromlével, medvehagymával keverd össze, majd jó alaposan keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Lehetőség szerint dagasztószárral keverd 2 percig, így még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd hűtőben fél órát. 
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. 
Oszd 2 egyenlő (ha kisebb bagetteket szeretnél, akkor 3) részre. 
Lisztezett felületen gyúrd át, formázd meg és tedd bagett sütő formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Pár helyen vagdosd be a tetejüket, kend le kókuszolajjal és süsd 180°C-on 35-40 percig. Rácson hagyd kihűlni.
Sütés közben már az illata is fantasztikus. Ízletes pihe-puha, dundi bagettek.
Nem nedves a belseje, nem kell keleszteni, cukor, tej és glutén mentes paleo péksütemény.

Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064020/Eleskamra-Keltes-elmeny-univerzalis-szenhidrat-cso

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamrapaleo.blog.hu/api/trackback/id/tr3414818776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása