Medvehagymás-szalonnás galuska
Ti készítettétek: Icindic Anikó Egészséges, fitt, mentes receptek Anikó konyhájából
Hozzávalók:
- 50 dkg medvehagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- diétádnak megfelelő sajt
A felkockázott szalonnát lassú tűzön, hogy kiolvadjon a zsírja, kissé megpirítottam. Hozzáadtam a felszeletelt medvehagymát. 10-15 perc alatt közepes lángon összepirítottam. Közben elkészítettem a galuskát.
- 1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db tojás
- 1 dl víz
- 1 ek olvasztott libazsír (felolvasztva ennyi)
- só
A tojásokat, a vizet és az olvasztott libazsírt robotgépben összekevertem. Hozzádtam a liszkeveréket, simára kevertem. Feltettem vizet forralni (só, zsíradék). Ez idő alatt pihent a massza. Lobogó vízbe szaggattam, újraforrástól számított 1-2 percig főztem. Leszűrtem. Hideg vízzel átöblítettem.
A galuskát a medvehagymás-szalonnával összeforgattam. A tetejére reszelt sajtot szórtam.
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/spd/5999887064050/Eleskamra-Hagyomanyos-nokedli-es-teszta-szenhidrat
Válogass további termékeink közül is: